AssortimentFrankrijkElzasDomaine Mittnacht et Frères
 Domaine Mittnacht et Frères

Het domaine Mittnacht is gevestigd in het plaatsje Hunawihr onder de rook van Ribeauvillé. De jonge en dynamische neven Christophe en Marc Mittnacht staan in voor de voortreffelijke kwaliteiten van hun wijnen. Een deel van hun wijngaarden vallen onder de Cru's en Grand Cru's zoals Muehlforst, Rosacker en Osterberg.

Over het omschakelen naar de biologische wijnbouw verhaalt Christoph Mittnacht als volgt: De diversiteit van de verschillende percelen van ons domein, de klimatologische en geologische omstandigheden en vooral onze behoefte om ons vak beter uit te oefenen, zijn de criteria die ons bewogen hebben om, in 1999, over te gaan tot de biologische, door Ecovert gecertificeerde, wijnbouw.
Met volle overgave zijn wij begonnen om de onkruidverdelgers, kunstmest en chemische insecticiden te laten voor wat ze zijn. We hebben het gras tussen de druivenstokken laten groeien. We bemesten met eigen compost en maken gebruik van diverse natuurlijke middelen om een zuiver product aan onze klanten te bieden. We geven de wijngaard kracht om zich op een natuurlijk wijze te verdedigen tegen ziektes en de karakteristieken van de bodem behouden.
De druivenstok is, zoals alle planten, afhankelijk van het milieu: de grond, maar ook de lucht, de zon etc. De ritmes van zon en maan geven, afhankelijk van de dagen van het jaar, impulsen aan de wortels, bloemen en druiven. Uiteindelijk wordt hierdoor ook het werk in de wijngaard bepaald. Gebaseerd op observatie en experimenten kent de biodynamische arbeid twee kanten, n.l. 1: het werk gebaseerd op bodem en wortels van de druivenstokken en 2: het werk gericht op de groei en rijping van de druiven.

Het domaine Mittnacht is gevestigd in het plaatsje Hunawihr onder de rook van Ribeauvillé. De jonge en dynamische neven Christophe en Marc Mittnacht staan in voor de voortreffelijke kwaliteiten van hun wijnen. Een deel van hun wijngaarden vallen onder de Cru's en Grand Cru's zoals Muehlforst, Rosacker en Osterberg.

Over het omschakelen naar de biologische wijnbouw verhaalt Christoph Mittnacht als volgt: De diversiteit van de verschillende percelen van ons domein, de klimatologische en geologische omstandigheden en vooral onze behoefte om ons vak beter uit te oefenen, zijn de criteria die ons bewogen hebben om, in 1999, over te gaan tot de biologische, door Ecovert gecertificeerde, wijnbouw.
Met volle overgave zijn wij begonnen om de onkruidverdelgers, kunstmest en chemische insecticiden te laten voor wat ze zijn. We hebben het gras tussen de druivenstokken laten groeien. We bemesten met eigen compost en maken gebruik van diverse natuurlijke middelen om een zuiver product aan onze klanten te bieden. We geven de wijngaard kracht om zich op een natuurlijk wijze te verdedigen tegen ziektes en de karakteristieken van de bodem behouden.
De druivenstok is, zoals alle planten, afhankelijk van het milieu: de grond, maar ook de lucht, de zon etc. De ritmes van zon en maan geven, afhankelijk van de dagen van het jaar, impulsen aan de wortels, bloemen en druiven. Uiteindelijk wordt hierdoor ook het werk in de wijngaard bepaald. Gebaseerd op observatie en experimenten kent de biodynamische arbeid twee kanten, n.l. 1: het werk gebaseerd op bodem en wortels van de druivenstokken en 2: het werk gericht op de groei en rijping van de druiven.

  
 Fiche technique
  
  
Mittnacht
  
Copyright Futuretrain