AssortimentSpanjePenedès-CatalunyaAlbet I Noya
 Albet I Noya

Albet i Noya in Sant Pau d'Ordal is een van Spanje's belangrijkste ecologische wijnproducenten.  De Albet i Noya familie maakt wijn op het landgoed Can Vendrell voor vier generaties, maar in 1982 maakte zij de overstap naar het produceren van biodynamische wijnen. Josep Maria Albet i Noya, en zijn broer Antoni, maken duidelijk dat ook de kelder de uiteindelijke prioriteit is voor de productie van kwaliteitswijnen, dat is ook te zien aan hun prachtige diepe kelders.  Tot op heden heeft het respect voor de natuur ,de natuurlijke ritmes bijgedragen om hier top wijnen te vinden.

Josep Maria Albet i Noya Het Can Vendrell landgoed, geniet een bevoorrechte micro-klimaat, met lager dan gemiddelde neerslag voor de Penedès . De wijngaard achter Josep Maria in de foto (links) is ee  experiment naar het zoeken van de meest geschikte wijnbouw voor de regio.  Bijvoorbeeld het  vruchtbaarmaken wordt bereikt door de aanplant van de wijngaarden met drie verschillende grassen tijdens elke winter. Dit gras helpt ook weer tijdens uitzonderlijk natte jaren (zoals 1997), waarbij de groei van dit gras de wijngaarden helpt om overtollig water te absorberen, waardoor de kwaliteit van de geoogste druiven toch optimaal worden. 

Albet i Noya in Sant Pau d'Ordal is een van Spanje's belangrijkste ecologische wijnproducenten.  De Albet i Noya familie maakt wijn op het landgoed Can Vendrell voor vier generaties, maar in 1982 maakte zij de overstap naar het produceren van biodynamische wijnen. Josep Maria Albet i Noya, en zijn broer Antoni, maken duidelijk dat ook de kelder de uiteindelijke prioriteit is voor de productie van kwaliteitswijnen, dat is ook te zien aan hun prachtige diepe kelders.  Tot op heden heeft het respect voor de natuur ,de natuurlijke ritmes bijgedragen om hier top wijnen te vinden.

Josep Maria Albet i Noya Het Can Vendrell landgoed, geniet een bevoorrechte micro-klimaat, met lager dan gemiddelde neerslag voor de Penedès . De wijngaard achter Josep Maria in de foto (links) is ee  experiment naar het zoeken van de meest geschikte wijnbouw voor de regio.  Bijvoorbeeld het  vruchtbaarmaken wordt bereikt door de aanplant van de wijngaarden met drie verschillende grassen tijdens elke winter. Dit gras helpt ook weer tijdens uitzonderlijk natte jaren (zoals 1997), waarbij de groei van dit gras de wijngaarden helpt om overtollig water te absorberen, waardoor de kwaliteit van de geoogste druiven toch optimaal worden. 

  
 Wijnen Minimize
 Print   
   Minimize
Albet
 Print   
Copyright Futuretrain