Mas Igneus is in 1996 opgericht als joint venture tussen Poboleda Cooperative, Voedsel en bio-pionier Albet i Noya. In 2004 neemt Mas Igneus afscheid van de coöperatie, maar zet wel de samenwerking voort met een aantal toegewijde biologisch wijnbouwers uit de Costers de Poboleda.
Yolando Carazo nam Mas Igneus over in hetzelfde jaar en ging meteen over op biologische wijnbouw. Mas Igneus was het eerste wijnhuis in de regio Priorat, dat biologische wijn produceerde en bestaat nu uit 3 domeinen, te weten Costers de l’Ermita (waar zich ook de centrale wijnkelder bevindt), Finca la Salanca en Cornellars.
Wijngaarden strekken zich uit over terrassen en costers (steile hellingen), stokken van 60 jaar oud, handmatige oogst.
Yolando Carazo nam Mas Igneus over in hetzelfde jaar en ging meteen over op biologische wijnbouw. Mas Igneus was het eerste wijnhuis in de regio Priorat, dat biologische wijn produceerde en bestaat nu uit 3 domeinen, te weten Costers de l’Ermita (waar zich ook de centrale wijnkelder bevindt), Finca la Salanca en Cornellars.
Wijngaarden strekken zich uit over terrassen en costers (steile hellingen), stokken van 60 jaar oud, handmatige oogst.
Houtaanduiding op de etiketten. Naast de Barranc del Clossos, hebben de zowel de witte als de rode wijnen van Mas Igneus de houtaanduiding op het etiket staan.
Zo zijn er de FA-104, FA-206 en FA-112:
Frans eikenhout
Allien is het houtsoort
2 jaar oud is het hout. Ook wel ‘Hout van het 2e jaar’ genoemd (des te jonger het hout, des te meer smaak dit aangeeft).
06 het aantal maanden dat de wijn in de houten barriques heeft gelegen.